pending_actions
زمان مطالعه: 3 دقیقه
star_halfامتیاز
Rate this post

امتیاز خود را ثبت کنید

زمان مطالعه: 3 دقیقه

ویروس کرونا در دنیای سریع

در اواخر سال 1398 در چین و سپس در ایران ویروسی جهش یافته به نام کرونا یا COVID-19 منتشر شد که از نظر همه گیری رشد سریعی داشت. کشور چین به عنوان کانون اولیه این ویروس شناخته شد و به مرور سایر کشورها هم با این ویروس آشنا و به آن آلوده شدند.

شیوه اطلاع رسانی

قطعا در مورد پیشگیری ویروس کرونا مطالب زیادی منتشر شده است ولی من میخواهم ازدیدگاه دیجیتالی و پروازی آن را بررسی کنم. اگر همه گیری کرونا یکصد سال پیش رخ میداد، مانند آنچه در سال 1918 در جهان  و در مورد آنفولانزای معروف به اسپانیایی رخ داد، می توانست به راحتی قسمت عمده ای از جمعیت درگیر را نابود کند هر چند دامنه همه گیری بین المللی آن هم به دلیل کمتر بودن ارتباطات هوایی کشورها البته در حد امروز نبود.

کرونا

ولی آن همه گیری که اولین همه گیری H1N1 درجهان بود به راحتی 27 درصد از مردم آن موقع روی زمین را  در طول دو سال از بین برد، یعنی چیزی حدود 500 میلیون نفر و حتی در کشوری مثل آمریکا طول عمر مورد انتظار را 21 سال کم کرد. تصور چنین ضایعه ای شاید امروزه با توجه به پیشرفت های علم پزشکی ممکن نباشد ولی آیا فقط علم پزشکی باعث چنین قدرتی در بشر شده است ؟

عوامل ترس از ویروس کرونا

آنچه امروزه باعث وحشت از کرونا شده است را می توان در دو عامل خلاصه کرد: ارتباطات گسترده افراد در دنیا به واسطه پرواز و ارتباطات گسترده افراد در شبکه های اجتماعی.

افرادی که در زمان شیوع ویروس کرونا با چند یا چندین ساعت پرواز می توانند به نقاط مختلف دنیا پرواز کنند مهمترین عامل شیوع بیماری در فاز اول در دنیا بوده و هستند و چیزی که در قرن پیش ممکن نبود و امروز تبدیل به مهمترین وسیله حمل و نقل برد بلند دنیا شده است، مهمترین عامل انتشار یکی از کشنده ترین ویروسهای قرن شده است.

ویروس کرونا

در قرن گذشته سرعت انتشار خیلی کمتر بود. در سال حدود 4.3 میلیارد نفر با هواپیما جابجا می شوند و هر لحظه 500 هزار نفر داخل هواپیما ها در آسمانها هستند. پس نمی توان از هواپیما چشم پوشی کرد حتی در حالت اضطرار هم پرواز های دنیا قابل توقف نیستند و خلبان ها هنوز یکی از پر استرس ترین شغلهای دنیا را دارند.

لبه دیگر این تیغ رسانه های اجتماعی و اینترنت هستند که با سرعتی باور نکردنی و بسیار سریع تر از سرعت انتشار خود ویروس توانستند مردم را در تمام دنیا از خطر ویروس و روشهای پیشگری مطلع کنند و نقش اصلی را در مقابله با این موج ایجاد کنند.

اطلاع رسانی در مورد روشهای مقابله و فداکاری کسانی که در خط مقدم مبارزه با این ویروس بودند هم از دیگر مزایای شبکه های اجتماعی بود و حتی نقش دولت ها را در اطلاع رسانی و کمک رسانی به مردم تقویت کرد و مسوولیت های آنها را بیشتر به ایشان گوشزد کرد.

زندگی مدرن و عصر ارتباطات

قصدم این بود که بدانیم سرعت در عصر حاضر مزایا و معایب خاص خودش را دارد و همانطور که نمی توانیم سفرهای بدون هواپیما را تصور کنیم، دنیای بدون شبکه های اجتماعی هم غیر قابل تصور است.

زندگی امروز بشر وابسته به سرعت در همه زمینه ها است در نتیجه پرواز و شبکه های اجتماعی جزیی جدایی ناپذیر از این چرخه هستند که دسترسی به این دو عامل برای هر کشوری مزایای اجتماعی و اقتصادی زیادی در بر دارد و می تواند راهگشای تحولات اقتصادی زیادی شود.

امید دارم ضمن برخورد با ویروس کرونا، همه مردم و متخصصین با آموختن از وضعیت فعلی، فرصتهایی را که می توان در زمینه های ارتباطی و تکنولوژی داشته باشیم را بررسی و مورد توجه قرار دهند تا بتوانیم درسهایی برای آینده داشته باشیم.

 

نظر شما چیست؟

به این مقاله امتیاز دهید:

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه

keyboard_arrow_up
question