بررسی انواع روش‌های مجازی‌سازی و معروف‌ترین نرم‌افزار آن، VMWARE

بررسی انواع روش‌های مجازی‌سازی و معروف‌ترین نرم‌افزار آن، VMWARE
pending_actions
زمان مطالعه: 3 دقیقه
star_halfامتیاز
Rate this post

امتیاز خود را ثبت کنید

زمان مطالعه: 3 دقیقه

بررسی انواع روش‌های مجازی‌سازی و معروف‌ترین نرم‌افزار آن، VMWARE

با گسترش چشم‌گیر توسعه و پیشرفت تکنولوژی به ویژه در زمینه علوم کامپیوتر می‌توان منابع مصرفی را با استفاده از روش‌های متعددی کاهش داد. برای مثال در گذشته اگر 4 عدد کامپیوتر در یک اتاق قرار داشت باید به ازای هر 4 عدد کامپیوتر، 4 عدد پرینتر نیز خریداری می‌شد و یا درنهایت یک پرینتر را به یک سیستم وصل می‌کردند .

به‌گونه‌ای که کاربران 3 سیستم دیگر مجبور بودند فایل‌های خود را در فلش، سی‌دی و دی‌وی‌دی ذخیره کنند و به آن سیستمی که پرینتر به آن وصل بود انتقال دهند تا بتوانند فایل مورد نظر خود را پرینت بگیرند.

بنابراین پرینت گرفتن فایل در یک محیطی که چند نفر مشغول به کار بودند و هر یک دارای سیستمی بودند کار مشکلی بود اما به مرور زمان این مسئله با وارد شدن مبحث شبکه کردن کامپیوترها برطرف شد به‌گونه‌ای که اگر در اتاقی 4 کامپیوتر و یک عدد پرینتر قرار داشت،

این کامپیوترها را به یکدیگر با استفاده از روش‌های مختلف شبکه، متصل می‌کردند و تمامی کامپیوترها می‌توانستند به راحتی از آن یک عدد پرینتر استفاده کنند درنتیجه منابع مصرفی به شدت کاهش پیدا کرد. به مرور زمان مدیران شبکه پی‌بردند که برای نصب برخی از نرم‌فزارها تنها نمی‌توان از یک سرور استفاده کرد و بهتر است برای تفکیک برخی از نرم‌افزارها از یکدیگر از یک یا چند سرور در شبکه استفاده کرد.

تهیه چند سرور برای شبکه می‌توانست خیلی هزینه‌بر باشد از این‌رو تکنولوژی مجازی‌سازی در شبکه مطرح شد که این مسئله را برطرف کرد. در ادامه این مطلب به بررسی این تکنولوژی، انواع روش‌های آن و همچنین معروف‌ترین نرم‌افزارهای آن برای پیاده‌سازی در شبکه به‌ویژه نرم‌افزار VMWARE می‌پردازیم.

آشنایی با تکنولوژی مجازی‌سازی

درواقع تکنولوژی مجازی‌سازی منابع یک سرور واقعی را به چند سرور مجازی تقسیم‌بندی می‌کند از این‌رو دیگر نیازی نیست که برای نصب یک نرم‌افزار جدید و یا تفکیک نرم‌افزارها از یکدیگر، چندین سرور خریداری کرد و هزینه قابل توجهی را پرداخت کرد.

چراکه می‌توان با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی، یک سرور واقعی را به چند سرور مجازی تقسیم‌بندی کرد و از هر یک از سرورهای مجازی به صورت اختصاصی استفاده کرد و یا بر روی هر کدام از آن‌ها سیستم‌عامل‌های مختلفی نصب کرد. بنابراین در منابع مصرفی و صرف هزینه به صورت چشم‌گیری صرفه‌جویی می‌شود.

مزایای تکنولوژی مجازی‌سازی

  • کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها و منابع مصرفی در شرکت‌ها
  • کاهش مصرف انرژی
  • مدیریت راحت‌تر و بهتر سرور
  • قابلیت انعطاف‌پذیری بالا
  • آسان‌تر شدن دسترسی و کنترل بهتر حجم کاری

انواع روش‌های مجازی‌سازی

  • مجازی‌سازی مبتنی بر فضای ذخیره‌سازی

با استفاده از این نوع روش مجازی‌سازی می‌توان، فضاهای ذخیره‌سازی فیزیکی در شبکه را با فضاهای ذخیره‌سازی داخلی درون هر یک از سیستم‌های موجود در شبکه ادغام کرد که درنهایت یک سرور به عنوان یک دستگاه ذخیره‌سازی مرکزی در نظر گرفته می‌شود از این‌رو به راحتی می‌توان عملیات مدیریت و اشتراک‌گذاری فایل‌ها را انجام داد.

  • مجازی‌سازی مبتنی بر شبکه

با استفاده از این نوع مجازی‌سازی می‌توان تمامی منابعی که در شبکه موجود می‌باشند را با یکدیگر ادغام کرد و علاوه‌بر این می‌توان پهنای باند موجود در شبکه را بین سرورهای مجازی تقسیم‌بندی کرد.

  • مجازی‌سازی مبتنی بر سرور

با استفاده از این مجازی‌سازی می‌توان مشخصات فیزیکی سرورها مانند: شناسه‌ها، پردازنده‌ها و … را از دید نرم‌افزارهایی که بر روی آن نصب شده است پنهان کرد.

معروف‌ترین نرم‌افزارهای مجازی‌سازی

  • نرم‌افزار VMWARE
  • نرم‌افزار OpenVZ
  • نرم‌افزار Microsoft HyperV
  • نرم‌افزار Cytrix Xen

بررسی نرم‌افزار مجازی‌سازی VMWARE                   

یکی از قدرتمند‌ترین و معروف‌ترین نرم‌افزارهای مجازی‌سازی، نرم‌افزار VMWARE می‌باشد. شما با استفاده از نرم‌افزار VMWARE می‌توانید ماشین‌های مجازی، سیستم‌عامل‌ها و همچنین کنترل‌پنل‌های مختلف و معتددی را بر روی سیستمی که امکان مجازی‌سازی داشته باشد پیاده‌سازی کنید.

نرم‌افزار VMWARE مزایای متعددی دارد که موجب شده است اکثر مدیران آی‌تی از این نرم‌افزار برای مجازی‌سازی در شبکه خود استفاده کنند. از آن‌جایی که شما با استفاده از نرم‌افزار VMWARE این امکان را دارید که چندین سیستم‌عامل و ماشین‌مجازی را بر روی یک سیستم پیاده‌سازی کنید .

منابع مصرفی و هزینه‌های شما به شدت کاهش پیدا می‌کند. نرم‌افزار VMWARE در کنار چنین مزایایی از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است که همین عامل موجب شده است این‌ نرم‌افزار به بهترین نرم‌افزار برای جواب گرفتن از چندین برنامه بر روی یک سیستم معرفی شود.

از سایر مزایای نرم‌افزار VMWARE می‌توان به ساده‌ کردن عملیات توسعه، تست نرم‌افزار، افزایش سرعت توسعه برنامه‌های کاربردی، راه‌اندازی شبکه‌های مجازی پیچیده و نصب سیستم‌عامل جدید بدون نیاز به عملیات پارتیشن‌بندی دوباره هارد اشاره کرد.

نظر شما چیست؟

به این مقاله امتیاز دهید:

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه

keyboard_arrow_up
question