چرا باید از مجازی‌سازی دسکتاپ استفاده کنیم؟
pending_actions
زمان مطالعه: 5 دقیقه
star_halfامتیاز
Rate this post

امتیاز خود را ثبت کنید

زمان مطالعه: 5 دقیقه

امروز با شما بررسی خواهیم کرد که چرا باید از مجازی‌سازی دسکتاپ استفاده کنیم؟

 

تکنولوژی تا حدی پیشرفت کرده است که در حال حاضر برخلاف گذشته اکثر مردم جامعه دارای تلفن‌همراه‌ هوشمند، لپ‌تاپ، تبلت و کامپیوتر هستند.

در گذشته زمانی که کاربری دارای یکسری اطلاعات در سیستم و یا لپ‌تاپ خود بود، دغدعه این مسئله را داشت که چگونه از راه دور به اطلاعات و داده‌های خود که بر روی تبلت، کامپیوتر و یا لپ‌تاپش دارد دسترسی پیدا کند و بتواند از آن‌ها استفاده کند. اما با وارد شدن تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ این دغدغه همیشگی کاربران به کلی برطرف شد به‌گونه‌ای در حال حاضر، هر جای دنیا که باشند می‌توانند به اطلاعات و داده‌های خود بر روی دیوایس‌های مختلف با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی به راحتی و بدون هیچ‌گونه نگرانی دسترسی داشته باشند.

در ادامه این مطلب به بررسی کامل این تکنولوژی بی‌نظیر، مزایا و همچنین ملزومات استفاده از آن می‌پردازیم.

مجازی‌سازی دسکتاپ چیست؟

برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ به ساده‌ترین شکل بهتر است بگوییم که این نوع مجازی‌سازی به معنای دسترسی به اطلاعات و داده‌ها در هر زمان، مکان و با استفاده از هر نوع دیوایس مانند موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و کامپیوتر است.

فرض کنید شما کارمند یک شرکت حسابداری هستید که تنها با استفاده از سیستمی که به‌عنوان کارمند به شما اختصاص داده شده است می‌توانید به نرم‌افزار حسابداری شرکت خود متصل شوید و اطلاعات و داده‌های موجود در آن را ببینید، چطور می‌توانید در هر مکان، زمان و با استفاده از هر نوع دیوایسی به اطلاعات و داده‌های نرم‌افزار حسابداری شرکت خود دسترسی داشته باشید؟

مطمئنا تنها با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ می‌توانید به اطلاعات نرم‌افزار حسابداری شرکت خود در هر زمان، مکان و با استفاده از هر نوع دیوایسی دسترسی داشته باشید.

البته نکته‌ای حائز اهمیت در خصوص این مثال این است که مطمعنا مدیر شبکه شرکتی که شما در آن کار می‌کنید برای شما دسترسی‌های محدودی به نرم‌افزار حسابداری را تعریف می‌کند تا شما نتوانید با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ از اطلاعات شرکتی که در آن کار می‌کنید سوء‌استفاده کنید.

مزایای مادی مجازی‌سازی دسکتاپ

شرکت‌ها و سازمان‌های کوچک و بزرگ برای اینکه امکان ارتباط‌ کلاینت‌های موجود در شبکه را با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ برای آن‌ها فراهم کنند از دو روش استفاده می‌کنند که این دو روش جزء مزیت‌های مادی مجازی‌سازی دسکتاپ می‌باشد.

اولین روش این است که از راهکار قدیمی و سنتی که اکثر سازمان‌ها در گذشته از آن استفاده می‌کرده‌اند، استفاده می‌کنند.

به‌گونه‌ای که یک سیستم را به عنوان یک سرور در نظر می‌گیرند و سایر سیستم‌ها را به عنوان کلاینت با میزان RAM و CPU که مورد نیاز کاربر است در نظر می‌گیرند و درنهایت یک سیستم شبکه‌ای معمولی را راه‌اندازی می‌کنند.

دومین روش که روشی مدرن در شبکه محسوب می‌شود و امروزه اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها از این روش برای راه‌اندازی شبکه خود استفاده می‌کنند این است که یک سیستم فوق‌العاده قدرتمند را به عنوان یک سرور در نظر می‌گیرند و سایر سیستم‌ها را کلاینت در نظر گرفته و بخشی از RAM و CPU سرور به هر یک از آن‌ها اختصاص خواهیم داد.

دلیل استفاده اکثر سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف از این روش مدرن مزایای متعددی آن است. برای مثال با این روش برخلاف روش قبلی به راحتی می‌توان از میزان RAM و CPU که از سرور به کلاینت‌ها اختصاص داده شده است کاست و یا افزایش داد از این‌رو شاهد چشم‌گیر کاهش هزینه‌ها خواهیم بود. علاوه‌بر این با استفاده از این روش دیگر نیازی به تهیه سیستم با پیکربندی بالا به ازای هر کاربر نیست و می‌توان سیستم‌ها را به صورت مرکزی مدیریت و کنترل کرد.

تفاوت روش اول با روش دوم

بنابراین تفاوت روش اول با روش دوم این است که در روش اول از سروری معمولی استفاده می‌شود از این‌رو هر یک از سیستم‌های کلاینت باید به صورت اختصاصی دارای CPU و RAM باشند که تغییر میزان RAM و CPU آن‌ها کار چندان راحتی نیست.

اما در روش دوم از یک سرور پر قدرت استفاده می‌شود که بخشی از CPU و RAM آن به سیستم‌های کلاینت اختصاص داده می‌شود از این‌رو هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم می‌توان به راحتی میزان RAM و CPU اختصاص داده شده به هر یک از سیستم‌های کلاینت را تغییر داد. درنتیجه روش دوم خیلی بهتر و به‌صرفه‌تر از روش اول است چراکه تنها باید هزینه‌ای را برای خرید یک سرور پرقدرت با میزان CPU و RAM بالا پرداخت کنید و دیگر لازم نیست هزینه‌ زیادی را برای فراهم کردن هر یک از سیستم‌های کلاینت با RAM و CPU مشخص پرداخت کنید.

مزایای فنی مجازی‌سازی دسکتاپ

فرض کنید شما یک کارفرما و یا مدیر یک شرکت حسابداری بزرگ هستید، در صورتی که در شبکه سازمان و یا شرکتی که شما مدیریت آن را برعهده دارید مشکلی برای یکی از سیستم‌های شبکه رخ دهد، مدیر شبکه شرکت، از شما می‌خواهد که یک سیستم جدید تهیه کنید تا جایگزین سیستمی باشد که خراب شده است.

در این‌صورت نه‌تنها اطلاعات و داده‌هایی که بر روی سیستم قبلی قرار داشته است از بین می‌رود بلکه پس از خرید سیستمم جدید باید همه کارهای ابتدایی مانند نصب ویندوز و برنامه‌های مختلف بر روی آن صورت بگیرد.

علاوه بر این مسئله اگر سیستم‌های شبکه شرکت شما هر کدام به صورت فیزیکی تهیه شوند دارای میزان RAM و CPU مشخصی هستند که تغییر میزان آن‌ها کار راحتی نیست و شاید فضای زیادی داشته باشند که برای انجام کارهای روزانه یک کارمند اضافه باشد و یا برعکس دارای فضای کمی باشند درصورتی که کارمندان شرکت شما به فضای بیشتری برای قرار دادن اطلاعات و داده‌های خود بر روی سیستم نیاز داشته باشند و یا سخت‌افزار سیستم‌های آن‌ها ضعیف‌تر از آن چیزی باشد که آن‌ها بخواهند با آن کار کنند از این‌رو کارها به کندی پیش رود.

 

همانطور که می‌دانید در چنین شرایطی امکان افزایش و یا کاهش منابعی که به صورت فیزیکی برای سیستم‌ها فراهم شده‌اند وجود ندارد.

اما راه حل تمامی این مشکلات چیست؟

پاسخ این سوال روشن است، شما با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی می‌توانید تمامی این مسائل را به کلی برطرف کنید و دیگر نگران این نباشید که هر روز باید با یک مشکل جدید در بخش شبکه شرکت خود سر و کله بزنید.

تکنولوژی مجازی‌سازی به شما کمک می‌کند تا هر چه که نیاز دارید مانند ویندوز و نرم‎‌افزارهای مختلف را بر روی سرور نصب و راه‌اندازی کنید و سیستم‌های دیگر که نقش کلاینت در شبکه را دارند به سرور متصل کنید تا آن‌ها بتوانند از این منابع استفاده کنند.

از این‌رو سیستم‌های کلاینت می‌توانند با توجه به فضایی که درون سرور به هر یک از آن‌ها اختصاص داده شده است اطلاعات و داده‌های خود را ذخیره کنند و از هر نوع نرم‌افزاری که بر روی سیستم سرور نصب شده است به راحتی استفاده کنند.

جالب‌ترین ویژگی تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ

جالب‌ترین ویژگی تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ همانطور که اشاره کردیم این است که شما به عنوان کاربر در یک شبکه علاوه‌بر استفاده از سیستمی که به عنوان یک کلاینت در اختیار شما قرار داده شده است می‌توانید با استفاده از سایر دیوایس‌های خود مانند موبایل، تبلت و لپ‌تاپ از راه دور پس از گذراندن مراحل احرازهویت به سرور متصل شوید و از داده‌ها و اطلاعاتی که بر روی آن ذخیره کرده بودید استفاده کنید.

از این‌رو تکنولوژی مجازی‌سازی می‌تواند کمک چشم‌گیری به دورکاری کارمندان بکند چراکه با استفاده از این تکنولوژی به راحتی در هر زمان و مکانی که باشند و با استفاده از هر نوع دیوایسی به راحتی می‌توانند کارهای خود را انجام دهند.

علاوه‌بر این هیچ نوع مسئله نگران‌کننده‌ای در خصوص خرابی و مشکل‌دار شدن سیستم‌های موجود در شبکه وجود ندارد چراکه تمامی اطلاعات، داده‌ها، نرم‌افزارها و منابع بر روی سرور نصب و راه‌اندازی شده‌اند و با خراب شدن یک سیستم هیچ‌گونه اطلاعات و داده‌ای از بین نخواهد رفت.

سایر مزایا و ویژگی‌های تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ

از سایر مزایا و ویژگی‌های تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، این است که ادمین‌های شبکه با استفاده از چنین تکنولوژی هیچ‌گونه محدودیتی برای مدیریت و کنترل کاربران شبکه ندارند چراکه به راحتی می‌توانند بر روی اطلاعات کاربران سازمان خود از طریق سرور نظارت داشته باشند.

علاوه‌بر این ادمین شبکه با استفاده از مجازی‌سازی دسکتاپ می‌تواند تدابیر امنیتی شدیدی برای شبکه خود تعریف کند برای مثال می‌تواند احراز هویت سخت‌تری را اعمال کند و به هریک از کاربرانی که داخل شبکه حضور دارند در دسترسی به اطلاعات و داده‌ها محدودیت ایجاد کند. لازم است اشاره کنیم که ادمین شبکه تمامی این تنظیمات و سایر کارها و تدابیر امنیتی زیادی که می‌تواند بر روی هر یک از سیستم‌های کلاینت در شبکه اجرا کند را باید تنها از طریق سرور اعمال کند چراکه تمامی داده‌ها، اطلاعات و همچنین نرم‌افزارها تنها بر روی سرور نصب شده است.

نکته جالبی که در خصوص استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ وجود دارد این است که هم‌‌اکنون 29 درصد از نیروی کار جهانی در هر زمان، مکان و با استفاده از دیوایس مورد علاقه خود به انجام ادامه کارها و فعالیت‌های خود می‌پردازند.

نظر شما چیست؟

به این مقاله امتیاز دهید:

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه

keyboard_arrow_up
question